Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Brekerzand bestellen | Hier moet u op letten

Brekerzand bestellen | Hier moet u op letten Brekerzand is een grove zandsoort dat wordt gebruikt voor het invegen van bestrating en straatwerk. Andere benamingen die vaak voor brekerzand worden gebruikt zijn ‘inveegzand’, ‘invoegzand’, ‘veegzand’ en ‘voegzand’. 

Maar waar gebruikt u brekerzand precies voor, waar moet u op letten bij het kopen van brekerzand en waar kunt u goedkoop brekerzand bestellen? In dit artikel lichten we het toe.

Brekerzand | Toepassingen & Tips

Door het invegen van brekerzand in de stoep, trottoir, terras, inrit of ander straatwerk, verkrijgt u een stabiele ligging van de bestrating. De hoekige structuur van het brekerzand zorgt ervoor dat de stenen en/of tegels perfect op zijn plaats blijven liggen. 

Een groot voordeel van brekerzand is dat het door de grove structuur water gemakkelijk doorlaat. Hierdoor zullen er zich minder snel plassen vormen op het straatwerk. 

Let op dat u na het invegen van het brekerzand in uw (pas aangelegde) straatwerk, de bestrating vervolgens goed aftrilt. Hierdoor verkrijgt u een strak en egaal resultaat. Daarnaast wordt door het inveegzand en het aftrillen ook de kans op ongewenst onkruid geminimaliseerd.

Hoeveel brekerzand heb ik nodig?

Hoeveel brekerzand u nodig heeft is afhankelijk van uw project. Om te bepalen hoeveel brekerzand u nodig heeft voor uw bestrating, kunt u gebruik maken van de volgende formule:

Hoeveelheid brekerzand in m3 = oppervlakte bestrating in m2 x 0,05

Bij bijvoorbeeld een terras van 6 x 3,5 meter heeft u (6 x 3,5 x 0,05) 1,05 m3 nodig.
1 m3 staat gelijk aan 1000 kg. In dit geval heeft u 1050 kg brekerzand nodig.

Brekerzand online bestellen op Zand.nl

Op zoek naar kwalitatief en voordelig brekerzand voor uw project? Op Zand.nl kunt u brekerzand online bestellen. Brekerzand bestellen gaat eenvoudig en snel via onze overzichtelijke webshop. Kies de hoeveelheid brekerzand, voltooi de betaling in onze beveiligde betaalomgeving en binnen 3 tot 5 dagen wordt het brekerzand in big bags of losgestort gratis bij u thuisbezorgd. 

Bestel direct:

Brekerzand in big bags – 1400 kg
Brekerzand in big bags – 2800 kg
Brekerzand in big bags – 4200 kg
Brekerzand in big bags – 5600 kg
Brekerzand in big bags – 7000 kg
Brekerzand in big bags – 8400 kg
Brekerzand losgestort (vanaf 20-30m3)


Wilt u meer informatie over ons brekerzand of kunnen we u helpen met uw bestelling? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag. 
  Luc     16-11-2021 14:02     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.