Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Wat is brekerzand en waar gebruik je het voor?

Wat is brekerzand en waar gebruik je het voor? Brekerzand is een zandsoort die vaak in de bouw wordt gebruikt. Brekerzand heeft een grovere korrelgrootte in vergelijking met andere zandsoorten en wordt veel gebruikt voor het invegen van voegen in bestrating, of als onderlaag onder gebakken klinkers en andere straatsteensoorten. Brekerzand is veelzijdig en biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten zand. In dit artikel leest u meer over brekerzand en de verschillende toepassingsmogelijkheden ervan. 

Brekerzand | Specificaties & eigenschappen

In tegenstelling tot andere soorten zand, die meestal uit rondere deeltjes bestaan, hebben de korrels van brekerzand een hoekige structuur waardoor het beter geschikt is voor bestratings- en voegwerk. 

De hoekige structuur van het zand zorgt ook voor stabiliteit bij bestrating met bredere voegen, waardoor de bestrating steviger op de juiste plek blijft liggen. Bovendien zorgt deze structuur ervoor dat het minder snel wegspoelt, bijvoorbeeld tijdens een hevige regenbui. 

Een ander belangrijk voordeel van brekerzand is de waterdoorlaatbaarheid; brekerzand laat gemakkelijk water door, waardoor het perfect is voor bijvoorbeeld opritten, parkeerplaatsen en terrassen waar plassen water ongewenst zijn.  

Brekerzand | Toepassingsmogelijkheden

Brekerzand wordt veel gebruikt voor terrassen, trottoirs, opritten, parkeerplaatsen, tuin- en looppaden en andere tegelwerken. De hoekige structuur van het zand wat zorgt voor stabiliteit in combinatie met de goede waterdoorlaatbaarheid maken brekerzand zeer geschikt voor dit soort toepassingen. 

Naast het voegwerk van tegel- en straatwerk kan brekerzand ook gebruikt worden als onderlaag onder klinkers, waar het zorgt voor een stabiele demping.

Brekerzand kopen op Zand.nl

Op zoek naar kwalitatief en voordelig brekerzand? Op Zand.nl bestelt u eenvoudig en snel brekerzand in verschillende volumes. Kies de hoeveelheid brekerzand, voltooi de betaling in onze beveiligde betaalomgeving en binnen 3 tot 5 dagen wordt het brekerzand in big bags of losgestort gratis bij u thuisbezorgd. 

Brekerzand bestellen:


Heeft u een vraag over ons brekerzand of kunnen we u helpen met uw bestelling?
Neem gerust contact met ons op.

 
  Luc     28-03-2023 16:08     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.