Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Speelzand kopen | Dit moet je weten!

Speelzand kopen | Dit moet je weten! Het voorjaar en de zomermaanden zijn de tijden waarop er veel speelzand wordt ingekocht. En dat is natuurlijk niet zo gek; zandbakken worden weer gevuld en de ondergrond bij speeltoestellen en speeltuinen wordt weer voorzien van een verse laag zand.

Over Speelzand

Speelzand is een speciale zandsoort. Dit zand is vrij van steentjes, schelpen en andere scherpe stukjes. Uiteraard om de veiligheid te waarborgen! Speelzand wordt namelijk veel gebruikt voor plekken waar kinderen spelen. Denk aan: speelplaatsen, de zandbak, als ondergrond bij glijbanen, schommels en andere speeltoestellen, in binnenspeeltuinen, op scholen en kinderdagverblijven en om mee te spelen in de zandtafel. Het wordt afgeraden om andere zandsoorten - zoals metselzand, zilverzand en ophoogzand - te gebruiken om kinderen mee te laten spelen.

Speelzand | Hygiëne & verversen

Speelzand is dé perfecte zandsoort voor kinderen, maar er zijn wel een aantal zaken waar rekening mee dient worden te gehouden. Zo is het uiterst belangrijk om het speelzand schoon te houden. Gebruikt u speelzand voor zandbakken, zorg er dan voor dat (huis)dieren de zandbak niet gebruiken om hun behoefte te doen. Dit probleem kun je ondervangen door bijvoorbeeld een net te spannen of een afdekplaat te gebruiken wanneer de zandbak niet wordt gebruikt. Een bijkomend voordeel van volledige afdekking is dat het speelzand niet wordt blootgesteld aan regen en vocht

zandbakzand-speelzand

Daarnaast is het belangrijk om speelzand regelmatig te verversen. Bij een open zandbak of wanneer speelzand wordt gebruikt als ondergrond bij speeltoestellen, wordt aangeraden om het zand minimaal 1x per jaar te verversen. Wanneer het speelzand wordt afgedekt wanneer er niet mee wordt gespeeld, volstaat het om 1,5-2 jaar aan te houden.

Oud speelzand weggooien

Wanneer u uw speelzand ververst, verwijder dan zoveel mogelijk van het oude speelzand. Het oude speelzand kunt u afvoeren naar de milieustraat. Het is niet toegestaan om speelzand in de groencontainer te deponeren.

Waar speelzand kopen?

Op Zand.nl vindt u een uitgebreid assortiment zand, waaronder kwalitatief en schoon speelzand. Het speelzand van Zand.nl is ideaal voor gebruik in de zandbakken en zandtafels. Daarnaast wordt ons speelzand ook veelvuldig gebruikt als ondergrond in speeltuinen en bij speelplaatsen. Het speelzand is te gebruiken voor binnen en buiten. 

Het speelzand van Zand.nl is beschikbaar in big bags van 1m3 tot 6m3. Ook is het mogelijk om speelzand losgestort te ontvangen. En we leveren direct op de plaats waar u het speelzand wilt hebben; van speeltuin tot basisschool en van achtertuin tot gemeentelijke speelplaats.

speelzand-bestellen

→ Bekijk ook onze speciale speelzand aanbiedingen 

  Luc     08-07-2022 13:17     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.