Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Zandbakzand kopen - waar moet u op letten?

Zandbakzand kopen - waar moet u op letten? Spelende kinderen in een zandbak; een genot om naar te kijken. Het spelen in de zandbak stimuleert de creatieve ontwikkeling van kinderen en draagt bij aan de fijne motoriek, waardoor de hand-oogcoördinatie wordt verbeterd. Het is daarom ook niet zo gek dat op vrijwel elke basisschool een zandbak te vinden is. Maar hoe zit het precies met speelzand in de zandbak? Hoe vaak moet u dit verversen, hoeveel zand heeft u precies nodig en waar vindt u het beste zand voor de zandbak? Lees even mee…

Zandbakzand verversen - Hoe vaak?

Aangeraden wordt om het zand in de zandbak minimaal 1 keer per 2 jaar volledig te verversen. Uiteraard is dit afhankelijk van hoe vaak kinderen de zandbak gebruiken. Voor zandbakken op basisscholen, kinderdagopvang en peuterspeelzalen evenals zandbakken in (openbare) speeltuinen, raden we aan om het zand minimaal 1 keer per jaar te verversen.

Tip: het is een bekend probleem dat als kinderen in de zandbak spelen, er vaak veel zand ‘verloren’ gaat. Het is daarom een goed idee om extra zand achter de hand te hebben om - indien nodig - de zandbak bij te vullen.

Hoeveel zand moet er in de zandbak?

De hoeveelheid zand die u nodig heeft om het zandbakzand te verversen, is afhankelijk van de grootte van de zandbak. Volg onderstaand rekenmodel om de hoeveelheid zand voor de zandbak te bepalen:

Meet de lengte en breedte van de zandbak. Meet voor ronde zandbakken de diameter.
Bepaal hoe diep u het zand in de zandbak wilt hebben - bijvoorbeeld enkele decimeters hoog of helemaal tot aan de rand van de zandbak. Over het algemeen is zo’n 20 cm hoogte voor kinderen voldoende.

Gebruik de lengte, breedte en hoogte van de zandbak om het volume te berekenen (L x B x H). Voor ronde zandbakken gebruikt u de formule π x r x 2 x h, waarbij π gelijk is aan 3,14, r de straal (of de helft van de diameter) en h verwijst naar de hoogte van het zand.

Rekenvoorbeeld zandbakzand

Als een zandbak bijvoorbeeld een lengte en een breedte van 2,5 meter heeft (vierkante zandbak) en u wilt een hoogte van 20 cm,
dan is de berekening: 2,5 x 2,5 x 0,2 = 1,25 m3.

U heeft dat een 1,25 kubieke meter zandbakzand nodig. We raden echter aan om 10% extra zand te bestellen om het zand gedurende het seizoen bij te vullen. 

Welk zand is geschikt voor de zandbak?

Niet al het zand is geschikt voor het vullen van zandbakken. Een belangrijke eigenschap van zandbakzand is dat het een beetje ‘plakkerig’ moet zijn. Deze eigenschap zorgt ervoor dat de mooiste bouwwerken en zandkastelen kunnen worden gebouwd. Een andere eigenschap van zandbakzand - ook wel speelzand genoemd - is dat het waterdoorlatend is.

Zand voor zandbak kopen op Zand.nl

Op Zand.nl vindt u een uitgebreid aanbod aan verschillende soorten zand. Speciaal voor zandbakken hebben wij speelzand in ons assortiment opgenomen. Het speelzand kan losgestort worden - bijvoorbeeld direct in de zandbak op uw schoolplein - of u bestelt het speelzand in handige big bags. Voordelen van zand bestellen op Zand.nl: hoge kwaliteit zand, snelle levering en gratis bezorging.

Hebt u vragen over speelzand of één van onze andere producten? Neem dan gerust contact met ons op via 033-2022 121 of klantenservice@groundcovergroup.nl

 
  Luc     08-11-2021 11:45     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.