Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Hoe maak je metselspecie? | Gebruik kwalitatief metselzand!

Hoe maak je metselspecie? | Gebruik kwalitatief metselzand! Metselspecie - ook bekend als metselmortel - is het hechtmateriaal dat gebruikt wordt bij het metselen van bakstenen, stenen en andere metselmaterialen. Metselspecie zorgt ervoor dat de materialen goed aan elkaar blijven zitten. Het maken van metselspecie is niet heel lastig en bij het gebruik van goede ‘ingrediënten’ maakt u een kwalitatieve metselspecie.

Wat heeft u nodig?

Voordat u begint, dient u eerst de benodigde materialen aan te schaffen. Metselspecie bestaat grofweg uit 3 elementen: cement, water en zand. De hoeveelheden van elk materiaal zijn afhankelijk van hoeveel metselspecie u nodig heeft. Cement is bij elke bouwmarkt te koop en water tapt u gewoon uit de (buiten)kraan. Voor het zand dat u gebruikt voor metselspecie wordt aangeraden om kwalitatief zand te gebruiken. Niet alle zandsoorten zijn hiervoor geschikt. Bij voorkeur kiest u hiervoor metselzand.

Wat is metselzand?

Metselzand is een fijne zandsoort dat uitermate geschikt is voor het maken van metselspecie. Metselzand staat bekend om zijn gladde, fijne en schone eigenschappen en is daardoor het perfecte zand voor metselspecie. Wilt u beton maken? Dan is metselzand een minder goede keus, u kunt dan beter kiezen voor betonzand.

--> Metselzand bestellen op Zand.nl

Metselspecie maken in 4 stappen

Het maken van metselspecie gebeurt in 4 stappen:

#1 – Ingrediënten afmeten

Lees de instructies van de fabrikant en plaats het cement, zand en water in afzonderlijke emmers. 

Giet vervolgens het cement en het zand bij elkaar in een bak of cementmolen. In de meeste gevallen betreft het 3 of 4 delen metselzand op 1 deel cement. 

#2 – Mixen en mengen

Vermeng de ingrediënten met elkaar. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een schep of spatel. Alles moet gelijkmatig worden verdeeld, zodat u een egale kleur verkrijgt. Voeg vervolgens het water toe. Zorg ervoor dat u een gladde pasta krijgt - niet te dik en niet te dun.

#3 - Controleer de metselspecie

Controleer de consistentie van de metselspecie. Het moet glad zijn en niet te droog. Als het mengsel te vloeibaar is, heeft u te veel water toegevoegd. Voeg dan nog wat extra cement en zand toe. Te droog? Voeg wat extra water toe!

# 4 – Aan de slag

Als u tevreden bent met uw metselspecie , kunt u aan de slag met uw project. Gebruik hiervoor passende gereedschappen, zoals een troffel. Laat de metselspecie niet te lang staan. U loopt dan kans dat de metselspecie indroogt of (te) hard wordt. 

Zand voor metselspecie kopen op Zand.nl

Op Zand.nl vindt u kwalitatief zand om metselspecie mee te maken. Het metselzand wordt bij u thuis - of een andere locatie - geleverd in handige big bags. Alle soorten zand van Zand.nl zijn standaard op voorraad en worden door heel Nederland GRATIS bezorgd.

Bekijk ons aanbod metselzand in de webshop.
 
  Luc     12-11-2021 14:26     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.