Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Instrooizand | Waarom u kunstgras moet instrooien met zand

Instrooizand | Waarom u kunstgras moet instrooien met zand Regelmatig krijgen we de vraag of het nodig is om kunstgras met zand in te strooien. ‘Het is toch kunstgras? Waarom moet ik dan nog zand gebruiken?’ is iets wat ons regelmatig ter ore komt. Echter is het van belang om kunstgras in te strooien. Waarom dat precies is en wat de voordelen daarvan zijn, leggen we in dit artikel uit…

Kunstgras

Voorheen werd kunstgras voornamelijk gebruikt voor sportvelden, omdat het gemakkelijk te onderhouden is. Zeker ook wanneer het sportveld veel gebruikt wordt. Maar steeds vaker wordt kunstgras ook op andere plaatsen en terreinen gebruikt; vele huishoudens hebben tegenwoordig kunstgras in de tuin liggen. Kunstgras is er in vele verschillende soorten, maar als u denkt dat het stukje kunstgras in de tuin geen onderhoud nodig heeft, dan heeft u het mis.

Ook kunstgras heeft verzorging nodig. Een belangrijk element is het instrooien. Het instrooien van het kunstgras met instrooizand is zeker aan te raden!

Waarom kunstgras instrooien met instrooizand?

Het instrooien van kunstgras met instrooizand verlengt de levensduur van uw kunstgras en verbetert de manier waarop het eruitziet en presteert.

Het hele idee van kunstgras is dat u een prachtig uitziend gazon heeft dat vrij is van modder en andere oneffenheden, én dat het ook nog eens weinig onderhoud nodig heeft.

Om het beste uit uw kunstgras te halen, raden wij u daarom aan om instrooizand te gebruiken. 

Wat is instrooizand precies?

Instrooizand heeft een fijne ronde korrelgrootte, waardoor het de grasmat niet kan beschadigen. Het zand strooit u over het gazon, waardoor het tussen de sprieten van de grasmat gaat zitten. Hierdoor zorgt u ervoor dat door het gewicht van het zand de grasmat beter op zijn plek blijft liggen. Het geeft een fundering voor de grassprieten zodat deze ‘steun’ hebben en zelfs na veel gebruik nog langdurig mooi blijft.

Instrooizand | De voordelen

De belangrijkste voordelen van instrooizand op een rijtje:
  • Het houdt de grasmat in de juiste positie en zorgt voor stabiliteit
  • Het beschermt de kunstmatige vezels van het kunstgras
  • Het verlaagt de opwarming van het kunstgras
  • Het verbetert de drainage
  • Het helpt onkruid te voorkomen/verminderen

Instrooizand kopen op Zand.nl

Instrooizand voor kunstgras koopt u eenvoudig en snel op Zand.nl - de grootste online zandaanbieder. Ons instrooizand is van hoge kwaliteit en voordelig geprijsd. Het instrooizand wordt geleverd in handige big bags. Heeft u grote hoeveelheden instrooizand nodig? Dan is het ook mogelijk om instrooizand losgestort te ontvangen. 

Instrooizand bestellen? Bekijk ons assortiment instrooizand in de webshop.

 
  Luc     22-11-2021 10:19     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.