Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Wat is drainagezand en waar gebruik je het voor?

Wat is drainagezand en waar gebruik je het voor? Drainagezand - ook bekend als drainzand - is een zandsoort die bekend staat om zijn waterdoorlatendheid. Hierdoor is drainagezand uitermate geschikt om te gebruiken voor oppervlakken waar het niet gewenst is als er water blijft liggen. In dit artikel zetten we uiteen wat drainagezand precies is en waarvoor u het kunt gebruiken. Ook lichten we toe hoe u kunt berekenen hoeveel drainagezand u nodig heeft voor uw project en waar u goedkoop drainagezand kunt kopen.

Wat is drainagezand?

Drainagezand is een zandsoort met een grove korrel. Door de grove structuur van het zand kan water gemakkelijk in de grond of richting een afwateringssysteem stromen. Drainage of draineren betekent het afvoeren van water uit de bodem over en door de grond, met als gevolg dat het (grond)waterpeil wordt verlaagd. Drainagezand is voor een goede drainage essentieel.

Drainagezand | Toepassingen

Drainagezand kan worden gebruikt als onderlaag voor bijvoorbeeld tuinen, gazons, paardenbakken, industrieplaten en sportvelden. Drainagezand is een ideale zandsoort om is in en rond drainagesystemen te gebruiken. Het biedt uitstekende waterdoorlatende eigenschappen. Daarnaast kan drainagezand ook worden gebruikt om kleigrond te verschralen en is het een geschikte ondergrond voor rioleringsbuizen en -werken. 

Let op: doordat drainagezand niet verdicht, kan water er gemakkelijk doorheen lopen. Echter is drainagezand hierdoor niet geschikt als toplaag bij bijvoorbeeld straatwerk. Hiervoor kunt u beter straatzand of brekerzand gebruiken.

Hoeveel drainagezand heb ik nodig?

Om te bepalen hoeveel drainagezand u voor uw project nodig heeft, berekent u eerst de oppervlakte van het gebied waar u het drainagezand voor wilt gebruiken (lengte x breedte). Vervolgens vermenigvuldigt u de oppervlakte met de gewenste zandhoogte om het aantal m3 te berekenen. 1m3 is ongeveer 1400kg zand.

Houd bij het kopen van drainagezand rekening met het inzakken van het zand. Aangeraden worden om ongeveer 10% meer volume te bestellen.

Drainagezand kopen op Zand.nl

Op zoek naar kwalitatief en voordelig drainagezand? Op Zand.nl bestelt u eenvoudig en snel drainagezand in verschillende volumes. Kies de hoeveelheid drainagezand, voltooi de betaling in onze beveiligde betaalomgeving en binnen 3 tot 5 dagen wordt het drainagezand in big bags of losgestort gratis bij u thuisbezorgd. 

Drainagezand bestellen:


Heeft u een vraag over ons drainagezand of kunnen we u helpen met uw bestelling?
Neem gerust contact met ons op 
  Luc     01-12-2021 12:30     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.