Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Straatzand - Veelgestelde vragen

Straatzand - Veelgestelde vragen Regelmatig krijgen wij vragen binnen over ons assortiment zand. De meeste informatie over onze zandsoorten is te vinden op de categorie- en productpagina van het betreffende zandproduct. Om onze klanten zo goed mogelijk op weg te helpen in hun keuze en afwegingen met betrekking tot onze zandproducten, zetten we de veelgestelde vragen over het zand van Zand.nl op een rijtje. Met deze keer: alles wat u moet weten over straatzand.

Wat is straatzand?

Straatzand is een gewassen en gezeefde zandsoort. De zandkorrels hebben een korrelgrootte van 0-0,5 mm; een goede balans tussen een grovere korrelstructuur en kleinere deeltjes. Alle leem- en kleideeltjes zijn uit het straatzand verwijderd. Door de fijne structuur kan straatgoed goed worden verdicht. 

Waar kan ik straatzand voor gebruiken?

Straatzand is uitermate geschikt voor toepassingen met betrekking tot straatwerk en bestrating. Het zorgt voor ondersteuning van de stenen/tegels en water wordt goed doorgelaten. Daarnaast is straatzand goed uit te vlakken (afrijen), waardoor u een egaal en stabiel resultaat verkrijgt. Ideaal voor straatwerk en/of bestrating van een inrit, terras of (wandel)pad? 

Wat is een andere benaming voor straatzand?

Een andere benaming voor straatzand is zandbedzad.

Is straatzand hetzelfde als ophoogzand?

Nee, hoewel straatzand en ophoogzand wel op elkaar lijken. Ophoogzand is meer geschikt om een bepaalde oppervlakte op te hogen. Aan ophoogzand - één van de goedkoopste zandsoorten - worden ook minder eisen gesteld. Straatzand is wat dat betreft schoner. De korrelgrootte en -structuur van straatzand en ophoogzand is vrijwel gelijk.

Lees ook: Ophoogzand | Wat is ophoogzand precies? 

Kan ik straatzand mengen met cement?

Hoewel straatzand een goedkopere optie is, raden we aan om voor het mengen met cement te kiezen voor metselzand.

Lees ook: Hoe maak je metselspecie? | Gebruik kwalitatief metselzand!

Waar kan ik straatzand kopen?

Op Zand.nl bestelt u eenvoudig en snel verschillende zandsoorten, waaronder straatzand. Het straatzand kan losgestort worden of u bestelt het straatzand in big bags. Een groot voordeel van bestellen op Zand.nl: hoge kwaliteit zand, snelle levering en gratis bezorging.

Wat kost straatzand?

Straatzand hoeft niet duur te zijn. Wilt u goedkoop straatzand bestellen? Bekijk dan eens de acties voor straatzand op Zand.nl. Voor €129,95 bestelt u al 1400 kg straatzand!

Hoeveel straatzand heb ik nodig?

Straatzand wordt meestal in een laag van ongeveer 15 cm aangebracht voor een stabiele en goed waterdoorlatende ondergrond voor de bestrating. Moet de grond eerst worden verhoogd? Gebruik hiervoor dan ophoogzand.

Houd bij het kopen van straatzand rekening met het verdichten van het zand. Aangeraden worden om ongeveer 10% meer volume te bestellen.

Als u een oppervlakte van 5 x 6 meter heeft waar een laag van 15 centimeter straatzand op moet komen te liggen, ziet de rekensom er als volgt uit:
5 x 6 x 0,15 = 4,5 m3
Wanneer u hier 10% bij optelt, komt u uit op 4,95 m3 zand.
Afgerond heeft u dan 5 m3 (= 1400kg) zand nodig.Hebt u een andere vraag over straatzand of één van onze andere producten? Neem dan gerust contact met ons op via 033-2022 121 of klantenservice@groundcovergroup.nl

 
  Luc     23-11-2021 17:00     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.