Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Veilig spelen en sporten met valzand

Veilig spelen en sporten met valzand Wanneer u een veilige speelomgeving of sportterrein wilt creëren, is het gebruik van valzand als ondergrond een goede optie. Een laag van 9 centimeter valzand beschermt tegen vallen vanaf een hoogte tot 1,20 meter.  Daarnaast is valzand ook een goedkope optie - in tegenstelling tot bijvoorbeeld rubberen tegels - die vrij beschikbaar en eenvoudig te storten is. Let er wel op dat het valzand minstens één keer per jaar moet worden vervangen of vaker wanneer het veel gebruikt wordt.

Wat is valzand?

Valzand - ook bekend onder de naam 'valbreekzand’ - is een zandsoort die uitermate geschikt is als valdempende ondergrond op terreinen waar men speelt of sport. Denk bijvoorbeeld aan valzand als ondergrond bij speeltoestellen, klimrekken en glijbanen. Of als ‘strandzand’ bij sportvelden voor beachvolleybal en beachvoetbal.

Door de grovere structuur van dit type zand is het minder geschikt voor het vullen van zandbakken, hiervoor kunt u beter speelzand gebruiken.

--> Lees ook: Zandbakzand kopen - waar moet u op letten? 

Hoeveel valzand heb ik nodig?

Valzand wordt gebruikt om een val te breken, maar heeft daarvoor wel een minimale dikte nodig. Hoewel een laag van 9 centimeter valzand beschermt tegen vallen vanaf een hoogte tot 1,20 meter, wordt het aangeraden om om veiligheidsredenen een dikkere laag zand aan te brengen. Houd voor de toepassing onder speeltoestellen - zoals glijbanen, schommels en klimrekken - een dikte van minimaal 30 cm aan voor een veilige werking van het valzand.

Vermenigvuldig het oppervlak in vierkante meters van het op te vullen stuk grond met 0,3 en u weet hoeveel valzand u nodig heeft.

Voorbeeld:

Bij een speeltoestel op een oppervlakte van 3 x 5 meter (=15m2) wordt de berekening:
  • 15 x 0,3 = 4,5 m3 valzand
  • 1m3 is ongeveer 1400 kg valzand.
  • In dit geval heeft u 6300 kg valzand nodig.

Voordelig valzand kopen op Zand.nl

Op Zand.nl vindt u een uitgebreid aanbod aan verschillende zandsoorten, waaronder valzand/valbreekzand. Het valzand kan losgestort worden - bijvoorbeeld direct op uw speelplaats of sportveld - of u bestelt het valzand in big bags. Een groot voordeel van bestellen op Zand.nl: hoge kwaliteit zand, snelle levering en gratis bezorging.

--> Bekijk het aanbod valzand in onze webshop

Hebt u vragen over valzand of één van onze andere producten? Neem gerust contact met ons op via 033-2022 121 of klantenservice@groundcovergroup.nl

 
  Luc     03-12-2021 15:21     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.